Expositie over keizer Domitianus was maar twee dagen open; daarom biedt Rijksmuseum van Oudheden livestream tours aan

Een museumgids leidt digitaal rond.© Foto Rijksmuseum van Oudheden

Beeld van keizer Domitianus.

Buste van keizer Domitianus.

1 / 3
Theo de With
Leiden

Welgeteld twee dagen was de tentoonstelling over keizer Domitianus open in het Rijksmuseum van Oudheden. Daarom gaat het Leidse museum nu livestream tours aanbieden.

De lockdown maakte snel een einde aan de groots opgezette expositie over keizer Domitianus, die tussen 81 en 96 na Christus regeerde over het Romeinse rijk. Na zijn dood werd geprobeerd al zijn sporen uit te wissen, maar het museum laat zien dat dit niet gelukt is. In het hedendaagse Rome zijn nog altijd de sporen van Domitianus te vinden.

Voor de tentoonstelling zijn objecten in bruikleen gekregen van musea overal ter wereld. Het publiek werd op vrijdag 17 december voor het eerst verwelkomd. Een dag later moesten de museumdeuren weer sluiten en het is vooralsnog onduidelijk wanneer ze weer open mogen.

Het museum biedt daarom nu een livestream tour aan. Daarbij laat een gids vanuit het gesloten museum de hoogtepunten van de expositie zien. Deze tour is interactief en er kunnen dus ook vragen worden gesteld. Een tour van een uur kost 7,50 euro per inschrijving. Het is mogelijk om met meer mensen via een scherm mee te kijken. Een online privétour kan ook, maar dat kost 50 euro.

De tours worden van maandag tot en met vrijdag aangeboden om 11.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.