Verbij in wachtkamer voor deelname Olympische Spelen

Kai Verbij.© Foto ANP

ANP
HEERENVEEN

Kai Verbij is derde geworden tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf op de 500 meter met een tijd van 34.57. Daarmee zit de schaatser uit Hoogmade in de wachtkamer voor deelname aan de Olympische Spelen op de 500 meter.

Verbij noteerde in de tweede omloop van de 500 meter geen tijd door een misstap bij de start.

Merijn Scheperkamp mag in februari naar alle waarschijnlijkheid meedoen aan de Olympische Spelen. De 21-jarige schaatser van het team Jumbo-Visma verraste maandag bij het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf op de 500 meter met een winnende tijd van 34,45 seconden.

Kjeld Nuis uit Zoeterwoude eindigde met een tijd van 34.81 als zesde.

De nummer 1 van de 500 meter staat in de zogenoemde Nederlandse 'selectievolgorde' op de achtste plek, in principe voldoende voor een olympisch ticket.

Dai Dai N’tab was in de eerste omloop nog het snelst (34,53), maar kwam daarna niet verder dan 34,63. Hij werd daarmee tweede (de snelste tijd telt) en weet, net als Verbij, pas aan het einde van het olympisch kwalificatietoernooi of dat genoeg is voor olympische deelname.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.