Soufiane (28) is sinds kort eigenaar van een fietsenzaak: ’Zelf de regie hebben vind ik het leukst’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Soufiane sleutelt aan een fiets: „Verkopers zijn er zat, maar mensen die echt kunnen repareren zijn schaars.”© Foto Aïcha Mouaddine

Aïcha Mouaddine

Soufiane (28): „Ik heb zeven jaar in een fietsenzaak gewerkt voordat ik de keuze maakte om voor mezelf te beginnen. Ik merkte dat ik het leuk vond om dingen te bepalen en mijn werkdag zelf in te vullen.”

„Toen bedacht ik me dat ik de kwaliteiten die ik heb het beste kan gebruiken om iets voor mezelf te doen in de hoop dat het de goede kant op gaat.

Sinds mei dit jaar ben ik daarom eigenaar van Bikeshop Alphen, een fietsenzaak waarmee ik voornamelijk bezig ben met het repareren en opknappen van tweedehands fietsen.

Ik werk hier alleen. Af en toe komt mijn vader een beetje helpen zodat ik dingen buiten de deur kan doen zoals bezorgen of fietsen halen. Voor de rest doe ik alles zelf, van verkoop tot reparatie.

Eerder heb ik heb de opleiding Fietstechniek afgerond en heb daarna heel veel ervaring in de werkplaats opgedaan. Er zijn weinig mensen die kiezen voor het fietsmonteursvak, want het staat toch een beetje bekend als ’oudemannenwerk’. Gelukkig trekt het ook steeds meer jongeren, dus dat is wel fijn.

Ik ben nu een paar maanden bezig in mijn eigen zaak en voor hoe het er nu uitziet, gaat het de goede kant op. Zelf de regie hebben over hetgeen dat je doet vind ik het leukst. Als ik vandaag de hele dag alleen maar fietsen wil opknappen, dan kan dat. Mijn eigen werkdag bepalen vind ik wel fijn.

De minder leuke kant vind ik de administratie. Ik ben geen fan van administratie. Maar ja, het is iets dat erbij hoort. Dus doe ik het toch, want het moet nou eenmaal.

Ik vind het prima zoals het nu gaat. Als de winkel op deze manier doorgaat ben ik snel een tevreden mens. Ik wil niet uitbreiden, maar zou wel mensen in dienst willen nemen. Helaas zijn die lastig te vinden. Verkopers zijn er namelijk zat, maar mensen die echt kunnen repareren zijn schaars.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.