De Alphense politie is opgetogen, want er waren géén kerstinbraken dit jaar: ’Hopelijk met de jaarwisseling straks net zo rustig’

Braaksporen met Kerst.© Foto Produnis / Wikimedia Commons (cc-sa)

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

De politie in Alphen aan den Rijn had zich schrap gezet voor een kerstweekend vol woninginbraken, maar constateert op maandagmiddag dat zich er geen één heeft voorgedaan. Daar zijn de agenten best tevreden mee.

„Het goede nieuws is dat we in de hele gemeente geen woninginbraken zijn gemeld. Kerst is de tijd waarop inbrekers statistisch gezien vaak toeslaan”, meldt een woordvoerder. In totaal ontving de politie 72 meldingen. Fors minder dan de 134 van vorige week, toen de derde lockdown van start ging.

De politie heeft de afgelopen tijd campagne gevoerd om het aantal inbraken terug te dringen, onder meer door in de wijk Oudshoorn een grootschalige schouw te organiseren. Ook werd via sociale media mensen opgeroepen om alert te zijn op misstanden tijdens Kerst. „Neem voldoende maatregelen”, drukte de politie Alphenaren afgelopen week nog op het hart.

Het relatief rustige Kerstmis stemt de politie optimistisch voor oud-en-nieuw, al zullen er aankomende week wel meer agenten handhaven op vuurwerkoverlast. „We spreken de wens uit dat het net zo rustig zal worden als tijdens de kerstdagen en dat zich geen ernstige incidenten voordoen”, zegt de politie, en roept inwoners ook op zich te gedragen richting de brandweer, ambulancebroeders of het bevoegde gezag.

„Laten we dat goede gevoel ook de komende week, inclusief de jaarwisseling, vasthouden.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.