Carmen (19) doet de studie forensisch onderzoek: ’Ik heb geheimhoudingsplicht voor alle ’inside information’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Foto Aïcha Mouaddine

Aïcha Mouaddine

Carmen (19): „Ik heb altijd al gehouden van thriller boeken en dan vooral degene waarin ze moorden oplossen. Uiteindelijk kwam ik erachter dat dit was wat ik wilde gaan doen. Mijn moeder is toen op zoek gegaan en kwam uit op de studie forensisch onderzoek. Ik ben na het behalen van mijn havo-diploma nog een ander vakkenpakket gaan volgen om mij voor deze studie te kunnen aanmelden.”

„Ik zit nu in mijn tweede jaar van de studie forensisch onderzoek op de Hogeschool van Amsterdam. Op de opleiding leer je in het kort gezegd hoe je sporen kunt verzamelen en veiligstellen op een plaats delict. De studie heeft een selectie waarin ze maar 100 van de beste studenten die zich hebben aangemeld, binnenlaten. In mijn jaar waren er 500 aanmeldingen.

Ik ben ontzettend blij met mijn studiekeuze. Ik vind alles leuk en interessant en ga echt met zin naar school. Ik heb gelukkig geen zwakke maag voor alle foto’s die voorbij komen. Wel heb ik één keer een lijk bekeken, dat was geen succes. Alles werd zwart voor mijn ogen en ik ben toen maar snel gaan zitten om flauwvallen te voorkomen.

De heftigste zaken die ik voorbij hoor komen zijn die waarin kinderen zijn betrokken. Zaken die me echt hebben geraakt zijn die van de Schiedammer parkmoord en Nicky Verstappen. Beide gaan over jonge kinderen die op een tragische wijze zijn verkracht en vermoord.

Ik heb geheimhoudingsplicht voor alle ’inside information’ die we krijgen van de politie. We zijn ook af en toe bezig met echte zaken die dan al zijn opgelost. Ik weet nog niet precies wat ik na mijn studie wil ga doen. Het liefste werk ik op plaats delict en heb ik een echte stem in de zaken.

Ben of ken jij een Alphenaar die hier ook een plekje verdient? Schroom dan niet om contact op te nemen via dit mailadres: a.mouaddine@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.