Katwijk zet grond onder voormalig clubgebouw DVS te koop: ’Het moet nette en verzorgde uitstraling krijgen’

Het voormalige DVS-gebouw aan de Ambachtsweg werd in mei van dit jaar gesloopt.

Het voormalige DVS-gebouw aan de Ambachtsweg werd in mei van dit jaar gesloopt.© Foto Johan Westra

Hielke Biemond
Katwijk

Het Katwijkse gemeentebestuur zet de grond onder het oude gebouw van muziekvereniging DVS komend voorjaar te koop.

Geïnteresseerde projectontwikkelaars mogen zich niet zomaar uitleven op het schoon opgeleverde perceel aan de Ambachtsweg. De gemeente gaat er streng op toezien dat de nieuwe bebouwing ’een nette en verzorgde uitstraling’ geeft aan de entree van bedrijventerrein ’t Heen.

Een hoog bouwwerk op deze plek is volgens het gemeentebestuur ’voorstelbaar’, maar tegelijkertijd ingewikkeld. Doorgaans zijn dat woon- of kantoortorens, en die zijn op deze plek niet ’realistisch en gewenst’.

Het perceel heeft nu een maatschappelijke bestemming, doordat muziekvereniging DVS er jarenlang huisde, maar de gemeenteraad kan dat eventueel veranderen in ’bedrijvigheid’. Ook hier geldt dat het gemeentebestuur grenzen stelt aan de vrije markt.

McDonald’s kan daarover meepraten. De hamburgerketen wilde zich iets verderop vestigen, op het oude Northgo-terrein langs de N206, maar kreeg vanwege de nabijheid van scholen geen medewerking.

Het oude clubgebouw ging na lange leegstand in mei van dit jaar tegen de vlakte. De gemeente moest eerst alternatief onderdak vinden voor de beschermde dwergvleermuizen en asbest verwijderen. Daarnaast wilde Katwijk vooruitlopend op de verkoop van de grond het fietspad naar Noordwijk een stukje verleggen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.