GGD houdt priklocaties op oud- en nieuwjaarsdag om veiligheidsredenen dicht

De priklocatie in Leiden.© Foto ANP

Marieta Kroft
Leiden

De vaccinatielocaties van de GGD Hollands Midden in onder meer Leiden, Noordwijkerhout en Alphen aan den Rijn blijven komende vrijdag en zaterdag gesloten. „Veiligheid is de belangrijkste reden”, aldus woordvoerster Christa van den Bos. „Voor zowel bezoekers als medewerkers.”

De GGD doelt op het mogelijk afsteken van vuurwerk of vandalisme op deze oud- en nieuwjaarsdag bij de locaties.

Volgens Van den Bos zijn veel andere vaccinatielocaties in het land op 1 januari ook dicht. Bovendien: „Onze medewerkers mogen ook uitrusten. We hebben genoeg capaciteit om de achterstand weer in te lopen en dat doen we meteen vanaf 2 januari.”

De testlocaties in Alphen, Gouda, Leiden, Lisse en Nieuwveen zijn deze dagen beperkt open. Op 31 december worden tussen 08.00 en 12.00 uur testen afgenomen, op 1 januari tussen 09.00 en 12.00 uur en op 2 januari van 08.00 tot 12.00 uur.

Griepprik

Mensen die jaarlijks een griepprik krijgen, ontvangen een dezer dagen een sms’je van de GGD waarna ze versneld een afspraak voor een boostervaccinatie kunnen maken. Ze moeten op de priklocatie wel hun sms laten zien. Zonder afspraak heeft het geen zin om naar de vaccinatielocatie te komen, meldt de gezondheidsdienst.

Inmiddels heeft het mobiele vaccinatieteam van de GGD al de helft van de aangemelde locaties van zorginstellingen in Hollands Midden bezocht. Nog deze week verwachten ze de 480 bewoners en tientallen zorgmedewerkers te hebben geboosterd. Niet mobiele thuiswonenden die door hun huisarts zijn aangemeld, krijgen nog voor half januari bezoek van het prikteam.

Circa 103.000 inwoners van Hollands Midden hebben hun boosterprik al gehad.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.