Politie vindt elektrische fiets Esmee Kortekaas

© Foto’s Toon van der Poel

1 / 4
Annalaura Molducci en Toon van der Poel
Leiden

De politie heeft woensdagavond de elektrische fiets van de vermoorde Esmee Kortekaas gevonden. De elektrische fiets stond voor een woning in de Van Riebeeckhof in Leiden.

Volgens de politie is het de fiets van Esmee want het framenummer klopt. De politie kwam de fiets op het spoor na een tip. Momenteel wordt er buurtonderzoek gedaan om te horen wanneer de fiets daar is neergezet. De politie zoekt naar getuigen die daarover meer kunnen vertellen.

(Tekst gaat door onder de video)

De politie is nu druk bezig met sporenonderzoek aan de fiets in een portiek bij de vindplaats. Een woordvoerder kan verder nog niet zoveel zeggen over het onderzoek. De politie kwam de fiets op het spoor na een tip. Bij de politie zijn sinds de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond honderd tips binnen gekomen.

Esmee Kortekaas werd op oudjaarsdag dood aangetroffen achter een basketbalveldje in de Melchior Treublaan in Leiden. De verdachte van de moord, danwel doodslag en ontucht op het meisje zit in beperking. Hij is een bekende van Esmee.

Lees hier meer artikelen over Esmee

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.