Reizigers veel vaker besmet: van de 1120 inwoners Hollands Midden test bijna de helft positief

Reizigers nemen vaker het coronavirus mee.© Archieffoto ANP / Robin Utrecht

Marieta Kroft
Leiden

Inwoners van Hollands Midden die terugkeren uit het buitenland blijken veel vaker positief te worden getest dan de niet-reizigers.

Van de 1120 regiogenoten die zich de afgelopen week lieten testen en recent in het buitenland waren geweest, bleek 45,5 procent corona te hebben. Onder de niet-reizigers was het percentage positieven 29,4 procent.

Het besmettigingspercentage is vooral onder de reizigers uit Oostenrijk groot, namelijk 59,5 procent. Van de Frankrijk- en Italiegangers bleek respectievelijk 51,5 en 57,1 procent positief te zijn. Er zijn ook landen waar het percentage positief boven de 60 procent ligt, maar dan gaat het om kleinere aantallen, aldus de GGD-woordvoerder.

De GGD-teststraten in Leiden, Lisse, Alphen en Nieuwveen en de Goudse regio voerden de afgelopen week in totaal 15.536 testen uit bij inwoners van Hollands Midden.

Dit aantal is ongeveer gelijk aan de voorgaande week. Het percentage positief geteste inwoners is echter sterk gestegen ten opzichte van de week ervoor: van 23,5 naar 30,5 procent. Dit is het hoogste percentage tot nu toe.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.