Politie onderzoekt door brand onbewoonbaar geraakte woning in Katwijk, hond gered en beademd [update]

1 / 8
Internetredactie
Katwijk

Een woning aan het Zandblauwtje in Katwijk is donderdagmiddag onbewoonbaar geraakt door brand. De hond van de bewoner is door brandweerlieden uit de woning gered en beademd door ambulancepersoneel. Later werd bekend dat de politie onderzoek doet en van de woning een plaats delict heeft gemaakt.

Dat wijst erop dat er mogelijk een misdrijf is gepleegd. Wat de aanleiding is voor dit onderzoek, is nog onduidelijk. Forensische Opsporing gaat, naast het Team Brand Onderzoek, onderzoek doen.

De hond werd meegenomen door de dierenambulance en is na onderzoek teruggebracht en herenigd met zijn eigenaar. Het letsel bleek mee te vallen.

Naast de hond was er niemand in de woning aanwezig. De brand ontstond op de begane grond, vermoedelijk door een accu, meldt de Veiligheidsregio Hollands Midden. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon aanzienlijke schade aan het pand niet voorkomen. De straat werd afgezet en een naastgelegen woning werd tijdelijk ontruimd.

Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoner bij te staan.

Aanvankelijk werd gemeld dat de hond gereanimeerd zou zijn, het bleek echter alleen om beademing te gaan.

.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.