Scratch Muziekdagen in Leiden gaan volgende maand niet door

Scratchen in de Pieterskerk.© Foto Hielco Kuipers

Theo de With
Leiden

De Scratch Muziekdagen, die volgende maand in de Leidse Pieterskerk zouden worden gehouden, zijn bij voorbaat al geannuleerd.

De organisatie van het grootschalige muziekevement maakte de afgelasting donderdagochtend bekend. De huidige besmettingscijfers en de daarop gebaseerde coronamaatregelen hebben de doorslag gegeven bij deze beslissing.

,,Wij verwachten dat de maatregel om anderhalve meter afstand te houden in februari nog steeds van kracht is’’, laten de organisatoren weten. ,,Eerder hebben we al aangegeven dat we de Scratch Muziekdagen alleen kunnen organiseren als we geen afstand hoeven te houden. Hierdoor zien we geen mogelijkheid om de Scratch door te laten gaan.’’

De Scratch Muziekdagen is een van de grootste muzikale evenementen in Leiden. De Pieterskerk staat daarbij een aantal dagen in het teken van koorzang. In één dag tijd studeren een gelegenheidsorkest en -koor van soms wel duizend mensen onder leiding van een dirigent een aantal muziekstukken in. Die worden dan ’s avonds voor publiek ten gehore gebracht.

Vooralsnog gaat de organisatie ervan uit dat de Scratch Muziekdagen later in het voorjaar wellicht wel kunnen worden gehouden. Gemikt wordt op 29 en 30 april en 1 mei.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.