Clubhuis De Derde Helft krijgt Leiderdorpse vrijwilligersprijs

Clubhuis De Derde Helft is de vrijwilligersorganisatie van het jaar in Leiderdorp. Het werd in november 2019 geopend door oud-topspits Kees Kist.© Foto Hielco Kuipers

Aad Rietveld
Leiderdorp

Clubhuis De Derde Helft heeft de Leiderdorpse vrijwilligersprijs gewonnen. Burgemeester Laila Driessen verraste bestuurslid Koos Koster deze week met een bos bloemen en een cheque van 800 euro.

De uitreiking van de vrijwilligersprijs was altijd een vast onderdeel van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiderdorp. Maar net als vorig jaar was er vanwege corona geen receptie en ging Driessen de prijzen langsbrengen bij de winnaars.

Clubhuis De Derde Helft wordt door de jury geroemd omdat het al twee jaar allerlei activiteiten voor 55-plussers organiseert bij de sportclubs RCL en Alecto en bij zorgcomplexen in het dorp langs gaat om ouderen samen te laten gymen, het zogenoemde ’balkonbewegen’.

Driessen reikte vier vrijwilligersprijzen uit. Het project Fietsmaatjes, waarvan de vrijwilligers gaan fietsen met mensen die dat niet meer zelfstandig kunnen, werd tweede en kreeg een cheque van 600 euro. Cheques van 300 euro gingen naar de natuurspeeltuin, die onlangs het 10-jarig bestaan vierde, en naar de Straatjutters, een groep vrijwilligers die om de week op drie dagen zwerfvuil en sigarettenpeuken van straat rapen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.