Eddy Zittir komt uit Indonesië maar is verknocht aan de Goudse natuur: ’Het mooiste Nederlandse gebied waar ik ooit geweest ben’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Eddy Zittir heeft geen bijzondere dromen. Voor hem telt op dit moment maar één ding: „Het enige wat ik nu belangrijk vind is gezond blijven.”

Eddy Zittir heeft geen bijzondere dromen. Voor hem telt op dit moment maar één ding: „Het enige wat ik nu belangrijk vind is gezond blijven.”© Foto Pim Bakx

Pim Bakx

Eddy Zittir: „Ik woon al wel bijna heel mijn leven in Alphen, maar ben geboren in Indonesië. Vanaf de middelbare school ben ik als kind met mijn ouders naar Nederland verhuisd. Er woont nog wel familie in Indonesië, dus af en toe gaan we op bezoek. ”

„Maar vanwege corona zijn we nu jammer genoeg al een tijdje niet geweest. De beste stad om te bezoeken in Indonesië is Jakarta, de hoofdstad, op het eiland Java. Om te ervaren waarom dat is, moet je er gewoon heen gaan.

Ik ben zelf al een tijdje niet meer geweest, ook vanwege drukte op werk. Ik werk al een tijd bij de Technische Unie, een groot distributiecentrum voor technische installatiematerialen. Daar doe ik de administratie. Buiten mijn werk wandel ik veel in mijn vrije tijd en doe ik aan fotografie, met name in de natuur. Een van de mooiste gebieden waar ik ooit ben geweest in Nederland vond ik het natuurgebied vlakbij Gouda, dat kan ik iedereen aanraden. Je kunt daar ook fantastische foto’s schieten.

In mijn Alphene buurt woon ik ook echt pas net, sinds 30 december. Eerst woonde ik wat verder buiten het centrum, dus het bevalt wel goed. Ik woon nu midden in de stad, dus kan lopend naar het station en gemakkelijk naar alle winkels.

Ik heb niet per se een hele grote droom of wens, het enige wat ik nu belangrijk vind is gezond blijven. Op 6 januari krijg ik mijn boosterprik, dus voorlopig zit dat wel goed.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.