Begeleid door politiepaarden wordt Esmee naar laatste rustplaats in Leiden gebracht

© Foto’s: Toon van der Poel

1 / 5
Van onze verslaggever
Leiden

Begeleid door familie, tal van vrienden en kennissen en paarden wordt de 14-jarige Esmee zaterdag naar haar laatste rustplaats op begraafplaats Rhijnhof in Leiden gebracht. Het meisje uit Hazerswoude-Rijndijk werd op oudejaarsdag dood aangetroffen bij een speelparkje in Leiden.

Bij de manege, waar Esmee een verzorgpaard had en van kinds af aan kwam, werd zaterdagochtend een besloten ceremonie gehouden. Na de korte plechtigheid wordt Esmee naar begraafplaats Rhijnhof begeleid.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Meer dan honderd mensen lopen mee achter de witte koets met de kist met witte paarden ervoor. Volgens de woordvoerder van de familie Wilbert van der Post was het Esmees grootste droom om later bij de bereden politie te werken.

De stoet bestaat verder uit paarden met ruiters, auto’s en een pick-uptruck met een foto van Esmee waar mensen langs de route bloemen in kunnen leggen.

(Tekst gaat door onder de video)

Esmee werd donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. De politie meldde dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen.

(Tekst gaat door onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie vroeg dinsdagavond in een uitzending van Opsporing Verzocht ’dringend’ om informatie over onder meer de verdwenen fiets van de omgekomen tiener. Daarop kwamen er meer dan honderd tips binnen en de fiets werd woensdagavond gevonden in de Van Riebeeckhof, aan de andere kant van Leiden en niet in de buurt van de Melchior Treublaan of het Vijf Meiplein, waar het meisje mogelijk voor het laatst is gezien.

De afgelopen dagen kwamen er op de plek waar het lichaam van Esmee werd aangetroffen veel mensen samen om bloemen neer te leggen, berichtjes achter te laten of kaarsjes aan te steken.

’Lees hier meer artikelen over Esmee’

© Foto’s: Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.