Tegen de sluiting van de bibliotheekvestiging in Leimuiden valt nu ook online te protesteren

Een archieffoto van een theatervoorstelling in de met sluiting bedreigde bibliotheek van Leimuiden.

Paul van der Kooij
Leimuiden

Het is nu ook mogelijk om online te protesteren tegen het voornemen van bibliotheek Rijn en Venen om de vestiging in Leimuiden per 1 januari om te zetten in een afhaalpunt.

Vrijwilligers waren al een handtekeningenactie begonnen. Maar mede doordat de vestiging in Het Spant met lijsten en al in lockdown ging, liep die de laatste tijd minder hard. De petitie ’Leimuiden moet blijven in de huidige vorm’ op petities.nl, kent een vliegende start. In drie dagen is die al ruim 250 keer ondertekend. Dat is bijna net zoveel als op de papieren lijsten, via welke zaterdag nog honderdvijftig handtekeningen zijn verzameld in het dorp.

De petitie is gestart door Annemarie van der Veen van de Family Factory Leimuiden, een netwerk voor en door ouders dat de bieb onder meer gebruikt voor theatervoorstellingen en er binnenkort wil beginnen met maandelijkse voorleesochtenden voor kinderen tot 4 jaar: ,,Wij vinden het heel erg belangrijk dat de bieb in ons dorp blijft bestaan. De stap naar de bibliotheek in een ander dorp lijkt klein, maar zal er voor zorgen dat er veel minder gezinnen gebruik zullen maken van de bieb.’’

De petitie roept de gemeente Kaag en Braassem op om zoveel geld beschikbaar te stellen dat het dorp een vestiging blijft waar je ’zelf langs de boeken kunt lopen’. Dat zou veel laagdrempeliger zijn dan online bestellen en afhalen.

Woensdagmiddag gaat de bibliotheek in Het Spant trouwens weer open. Ook op vrijdagmiddag kunnen leden er weer terecht.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.