Besmettingen na Portugese trip van ROAC: ’Met de wetenschap van nu had wellicht een andere keuze gemaakt moeten worden’

Van onze verslaggever
Rijpwetering

De voetballers van eersteklasser ROAC zijn niet gevrijwaard gebleven van coronabesmettingen tijdens het trainingskamp in Portugal.

Een speler werd in Portugal positief getest en reisde niet mee terug naar Nederland. In de dagen na thuiskomst, afgelopen donderdag, zijn de spelers en stafleden opnieuw getest waarna er meerdere positieve uitslagen aan het licht kwamen.

Volgens een statement van de club heeft de selectie zich tijdens het trainingskamp aan alle protocollen gehouden. Daarbij testte de gehele, volledig gevaccineerde, groep voor vertrek negatief op de verplichte antigeentest. De club vermoedt daarom dat het groot aantal besmettingen opgelopen is in het vliegtuig.

Het trainingskamp in Portugal zorgde voor vertrek al voor gefronste wenkbrauwen bij enkele leden. Omdat de selectie vijf dagen in een bubbel zou verblijven, liet het bestuur eerder weten dat de kans op besmettingen daardoor zeer klein zou zijn. ’Met de wetenschap van nu had wellicht een andere keuze gemaakt moeten worden met betrekking tot het wel of niet op trainingskamp gaan’, stelt het bestuur nu.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.