Politie heeft 130 tips binnen over dood Esmee

ANP Producties | Bron: ANP
Leiden

De politie heeft ongeveer 130 tips gekregen over de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk, die op oudejaarsdag dood werd gevonden in Leiden. Deze tips volgden op een uitzending vorige week van het tv-programma Opsporing Verzocht. Afgelopen woensdag stond de teller op 100 tips. Een politiewoordvoerder laat weten dat de zaak dinsdag opnieuw aan bod komt in Opsporing Gezocht en Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West.

Esmee werd donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. Een 32-jarige man is aangehouden. Hij is volgens het Openbaar Ministerie een bekende van het slachtoffer en hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht.

Na de uitzending van Opsporing Verzocht afgelopen dinsdag werd de fiets van Esmee woensdagavond gevonden in de Van Riebeeckhof. Dat is niet in de buurt van de Melchior Treublaan of het Vijf Meiplein, waar het meisje mogelijk voor het laatst is gezien.

In de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdag stelt de politie een aantal vragen over de fiets. De politie wil onder meer weten wie de fiets in de Van Riebeeckhof heeft neergezet en of er iemand op de fiets gezien is. Ook wordt gevraagd of mensen weten hoe lang de fiets al in de Van Riebeeckhof stond.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.