Opsporing Verzocht besteedt dinsdag weer aandacht aan Esmee: wie weet wie haar elektrische fiets heeft meegenomen en hem heeft achtergelaten bij de Van Riebeeckhof?

De fiets van de 14-jarige Esmee in de Van Riebeeckhof.© ANP

Annalaura Molducci
Leiden

De politie is nog lang niet klaar met het onderzoek naar de om het leven gebrachte Esmee Kortekaas (14). In het tv-programma Opsporing Verzocht van dinsdag wordt gevraagd wie haar elektrische fiets heeft achtergelaten bij de Van Riebeeckhof in Leiden.

Lees hier meer over Esmee

,,We zoomen in op de fiets”, zegt politiewoordvoerder Dick Goijert. ,,We willen weten wie de elektrische fiets van Esmee heeft achtergelaten bij deVan Riebeeckhof, hoe lang de fiets er al stond, wie erop heeft gereden of wie ermee is gezien. Dat zijn allemaal zaken die we graag willen horen. Daarom doen we nogmaals een oproep om ons te tippen.”

De fiets van Esmee werd op woensdag 5 januari gevonden voor een woning in de Van Riebeeckhof naar aanleiding van een tip die binnenkwam na de uitzending van Opsporing Verzocht. In het programma werd gevraagd wie wist waar de fiets van de Hazerswoudse was. De politie werd na de uitzending overspoeld met tips.

,,In totaal zijn er 130 bij ons binnengekomen. Daar zijn we erg blij mee. We zijn ze druk aan het natrekken, maar elke tip is nog steeds welkom”, zegt Goijert.

Esmee is afgelopen zaterdag in Leiden begraven. Haar uitvaart trok vele duizenden belangstellenden die de stoet die door Leiden zagen rijden. Ook was er een livestream die door tienduizenden werd bekeken.

Esmee werd op oudejaarsdag dood aangetroffen achter een basketbalveldje aan de Melchior Treublaan in Leiden. Een bekende van haar, een 32-jarige turnleraar uit Leiden, zit vast op verdenking van moord, dan wel doodslag en ontucht.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.