Uit de Speakers: Albums brengen sprintkanon Jochem Dobber in de juiste stemming: ’Ik luisterde veel naar Tyler, the Creator tijdens de Olympische Spelen’

Jochem Dobber.© Foto ANP

Milo Lambers
Santpoort-Zuid

Muziek speelt voor veel sporters een belangrijke rol. Welke nummers gebruiken zij om zichzelf of te zwepen of juist rustig te worden voor een grote wedstrijd? Vandaag: Jochem Dobber.

Jochem Dobber gebruikt muziek om in de juiste stemming te komen voor een wedstrijd. De 400-meterspecialist luistert het liefst een hele plaat en kiest daarom ook voor drie albums in plaats van losse liedjes.

Free Nationals - selftitled

,,Dit album zet ik op als ik voor een wedstrijd al hoog in de spanning zit. Het is fijne r&b-muziek met veel soul door de begeleidingsband van rapper Anderson Paak. Het helpt mij ontspannen te worden, maar ik krijg er vooral zelfvertrouwen van. Veel sporters luisteren harde hiphop om in de stemming te komen. Ik heb dan zoiets van ’dat heb ik niet nodig’. Dat geeft een zelfverzekerd gevoel.”

Tyler, the Creator - Igor

,,Als ik voor een wedstrijd te ’chill’ ben, zet ik dit op. Het album gaat over een jongen op wie rapper Tyler verliefd is. Het begint vrolijk en energiek, maar verandert als de liefde niet wordt beantwoord. Aan het einde van het album krijgt hij toch weer hoop. Dit luisterde ik veel tijdens de Olympische Spelen in Tokio waar we met de estafetteploeg zilver wonnen.”

Benny Sings - Music

,,Dit album zit tussen de andere twee in. Meestal ben ik al in de juiste stemming als ik deze luister. Een Nederlandse singer-songwriter met mooie popliedjes. Ik zing hier ook graag op mee, het is precies mijn toonhoogte.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.