Katwijk spoort inwoners wijkje Kalkoven aan om van aardgasvrij proefproject een succes te maken

De gemeente moedigt inwoners van het wijkje Kalkoven aan om ook van het aardgas af te gaan.© Foto Johan Westra

Hielke Biemond
Katwijk

De gemeente Katwijk spoort bewoners van het wijkje Kalkoven aan om van het aardgasvrije proefproject een succes te maken.

’Al 146 bewoners hebben interesse!’, staat op aanplakposters, doelend op het aantal huiseigenaren dat voelt voor een aansluiting op een buizenstelsel met milieuvriendelijke warmte.

De gemeente heeft groot belang bij deze verleidingsactie. De aanleg van zo’n buizenstelsel, met bijvoorbeeld warmte uit het oppervlaktewater van de Rijn, wordt volgens wethouder Jacco Knape rendabel als ’een paar honderd huishoudens’ daarvoor voelen.

De wijk Kalkoven telt in totaal ongeveer vijfhonderd bewoners. Huurders van Dunavie doen alleen mee als zeventig procent van de bewoners van een appartementengebouw instemt.

Om het financieel aantrekkelijk te maken voor de bewoners om over te stappen op milieuvriendelijke warmte, gebruikt wethouder Knape een miljoenensubsidie van het Rijk. Die was aanvankelijk bedoeld voor 2700 huizen in de wijk Hoornes, maar dat bleek in de praktijk lang niet haalbaar.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.