Panos (27) kwam naar Nederland voor een beter leven: ’In Griekenland kon ik met mijn baan geen huur betalen’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Foto Panos

Aïcha Mouaddine

Panos (27) : „Ik ben vijf maanden geleden naar Alphen verhuisd om hier fulltime als ober in een restaurant te werken. Ik ben geboren in Rhodos in Griekenland en heb daar 26 jaar gewoond voordat ik hierheen kwam.”

„In Griekenland werkte ik op een vliegveld. Ik ontving mensen en hielp hen bij de overstap. Ik wilde weg uit Griekenland omdat de werkomstandigheden er niet optimaal waren. Het salaris is er weinig en het werk onregelmatig. Ik wilde gaan voor een beter leven.

Het grootste verschil tussen Nederland en Griekenland vind ik tot nu toe het weer en de cultuur. Ik mis het weer in Griekenland heel erg, ik hou van de zon. Als het zonnig is, hoef je ook niet per se altijd binnen te zitten. Het geeft je een gevoel van vrijheid. Qua cultuur zijn Nederlanders veel meer georganiseerd en is hier alles goed geregeld. Dat vind ik een stuk beter.

Het leukste aan Nederland vind ik dat je met een standaardbaan een normaal leven kan leiden, dat was in Griekenland niet het geval. In Griekenland kon ik met mijn baan geen huur betalen, ik woonde nog bij mijn vader. Hier in Nederland heb ik onlangs een woning toegewezen gekregen om samen met mijn broer in te wonen. Mijn broer werkt in hetzelfde restaurant als ik in Alphen.

Ik heb hier in Alphen ook mijn huidige vriendin ontmoet. Door haar en mijn broer voel ik mij hier nu thuis. De vrienden van mijn vriendin zijn nu ook mijn vrienden geworden. Ik ben haar dankbaar voor alles dat zij me heeft gegeven.

Voor nu is het plan om in Alphen te blijven wonen. In de toekomst zou ik wel graag ergens willen wonen waar het zonnig is, dat hoeft niet per se Griekenland te zijn. ’’

Ben of ken jij een Alphenaar die hier ook een plekje verdient? Schroom dan niet om contact op te nemen via dit mailadres: a.mouaddine@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.