Nieuwe zoektocht naar de beste, leukste en meest behulpzame conciërge in het Leidse onderwijs

Wie weet wie er conciërge van het jaar moet worden?© foto D66

Paul van der Kooij
Leiden

Wie is de beste, leukste en meest behulpzame conciërge in het Leidse onderwijs en verdient daarom de titel Conciërge van het Jaar? D66 Leiden wil dat dit jaar opnieuw gaan uitzoeken, met hulp van scholen en andere onderwijsinstellingen.

Die kunnen - eventueel ondersteund door leerlingen, ouders en andere betrokkenen - namelijk per e-mail duidelijk maken waarom nu juist hun conciërge de titel verdient. Nadat juryleden de kandidaten hebben beoordeeld op behulpzaamheid, hun bijdrage aan een gezonde omgeving, een sociaal veilige omgeving en onderhoud aan de school, komt de partij eind februari naar de school van de winnende conciërge om de prijs uit te reiken.

In een persbericht onderstreept de partij het belangrijk te vinden dat de Leidse jeugd ’naar school gaat in een veilige, schone, inspirerende en stimulerende omgeving. Daarvoor zijn conciërges van onschatbare waarde: als manusje-van-alles zijn ze overal voor te bereiken en verrichten ze veel werk. Conciërges hebben een sleutelrol op scholen, maar hun werk blijft nog vaak onbelicht. Zeker tijdens de coronacrisis zijn scholen op de proef gesteld en zien we dat conciërges jaar na jaar naast hun dagelijkse werkzaamheden nog veel meer verantwoordelijkheden op zich nemen. D66 wil met deze verkiezing de conciërges ook dit jaar extra in het zonnetje zetten’.

(tekst loopt door onder de foto)

De winnaars van de vorige editie: Emiel de Vroege en Marcel Overdijk, conciërges van Bonaventuracollege Burggravenlaan.© foto D66

Vorig jaar wonnen conciërges Emiel de Vroege en Marcel Overdijk van Bonaventuracollege Burggravenlaan de verkiezing. De twee - die van onderwijswethouder Paul Dirkse een beker en bloemen kregen - werden geroemd om hun vrolijkheid, inzet en humor.

Kandidaten aandragen kan tot donderdag 10 februari via concierge@d66leiden.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.