Katwijkse politiek in gezamenlijke brandbrief aan Rutte: heropen niet-essentiële winkels zo snel mogelijk

De Princestraat in Katwijk aan Zee in iets vrolijkere coronatijden.

De Princestraat in Katwijk aan Zee in iets vrolijkere coronatijden.© Foto Hielco Kuipers

Hielke Biemond
Katwijk

Heropen zo snel mogelijk de niet-essentiële winkels, vragen burgemeester en wethouders van Katwijk en de gemeenteraad in een brandbrief aan premier Mark Rutte.

Wethouder Jacco Knape: ,,De maatregelen om corona tegen te gaan, vallen zwaar bij onze ondernemers. Als college en gemeenteraad steunen wij de strijd tegen het coronavirus, maar willen wij ook aandacht vragen voor het belang van de lokale economie en de leefbaarheid in onze gemeente.’’

Gespecialiseerde winkels mogen in termen van coronabeleid dan ’niet-essentieel’ heten, Katwijk benadrukt dat ze voor de dorpen wel degelijk van essentieel belang zijn. ’Daarom vraagt de gemeente Katwijk om oplossingen voor de korte -, midden – en lange termijn’, staat in de brief aan Rutte.

’Voor de korte termijn hebben ondernemers vooral behoefte aan mogelijkheden om hun werkzaamheden verantwoord uit te kunnen voeren. Voor de midden – en lange termijn vragen zij om een strategie waarbij ook niet-essentiële winkels op een gezonde manier hun hoofd boven water kunnen houden’.

Een vertegenwoordiging van Katwijkse winkeliers stuurde afgelopen week een brief naar het gemeentebestuur met de noodkreet ’Help ondernemers overleven!’.

In een reactie daarop benadrukken burgemeester en wethouders dat zij er alles aan doen om de lokale ondernemers zo goed mogelijk door de coronacrisis te loodsen, maar geen invloed hebben op het landelijke beleid van langere sluiting of heropening. Om die reden besloot de politiek zich eensgezind tot de premier te richten.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.