Malafide iPhone-verkoper rukt geld uit handen van klanten en rent weg

Een iPhone-gebruiker.© Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Een nepverkoper van mobiele telefoons is afgelopen zondag flink op zijn nummer gezet toen hij in winkelcentrum Herenhof probeerde om twee mannen geld afhandig te maken.

Via internet hadden de twee contact gelegd met een verkoper van iPhones. Hij bood een telefoon aan, en wilde de transactie voltooien in het winkelgebied. Eenmaal ter plaatse bleek de man iets anders van plan: hij stal het geld van zijn klanten en zette het op een rennen, zonder de telefoon te overhandigen.

Ver kwam hij niet, aldus de politie. „Helaas voor de verkoper waren de melders een stuk sneller en haalden de man weer in. Deze koos eieren voor zijn geld en gaf het geld snel terug.” De iPhone die hij bij zich had, bleek een zogenoemd ’displaymodel’.

Na het incident nam de dief snel de benen. „Gelukkig kwamen de kopers er deze keer zonder ellende vanaf”, aldus de betrokken agenten.

De politie heeft daarom nog een goede raad voor mensen die gewilde tweedehands artikelen op internet willen kopen: „Kijk altijd uit met het online kopen van spullen. Zeker wanneer iets te goed lijkt om waar te zijn…”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.