Duikteam politie zoekt naar bewijsmateriaal in zaak rond om het leven gebrachte Esmee ’op basis van informatie uit het onderzoek’ [update]

© Toon van der Poel

1 / 3
Annalaura Molducci
Leiden

Een duikteam heeft woensdagochtend gezocht naar bewijsmateriaal in de zaak rond de 14-jarige Esmee Kortekaas, die op Oudjaarsdag dood werd gevonden in Leiden. Of er wat is gevonden, is niet bekend gemaakt.

Lees ook: Esmee (14) om het leven gebracht en achtergelaten in Leids sportparkje: ’Wat een onvoorstelbaar verdriet’

Specialisten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) hielpen de recherche bij de zoektocht naar bewijsmateriaal. Het duikteam zocht in de Nieuwe Rijn, ter hoogte van het Evertsenpad. De brug naar het Utrechtse Jaagpad werd afgesloten. Wat er precies werd gezocht, zegt de politie in belang van het onderzoek niet.

Er is gedoken ’op basis van informatie die uit het onderzoek is gekomen’, niet naar aanleiding van een tip, is alles wat de woordvoerder kwijt wilde. Er is gezocht met een politieboot en specialistische apparatuur voor onderzoek in het water. Het onderzoek is inmiddels afgerond. Of er wat is gevonden is niet bekend gemaakt. ,,Hangende het onderzoek kunnen we daar niets over zeggen”, zegt Dick Goijert van de politie.

Lees ook: Opsporing Verzocht besteedt dinsdag weer aandacht aan Esmee: wie weet wie haar elektrische fiets heeft meegenomen en hem heeft achtergelaten bij de Van Riebeeckhof?

Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk werd donderdagavond 30 december als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze levenloos door een sporttrainer gevonden achter een basketbalveldje aan de Melchior Treublaan in Leiden. Een 32-jarige man is aangehouden. Hij is volgens het openbaar ministerie een bekende van het slachtoffer en hij wordt verdacht van moord of doodslag en ontucht. Het zou gaan om haar turnleraar.

Na een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht vorige week kwamen bij de politie 130 tips binnen over Esmee. Ook werd na de uitzending de fiets van Esmee gevonden in de Van Riebeeckhof in Leiden. Dinsdag was er weer een uitzending waarin er werd ingezoomd op de fiets van Esmee. De politie wil weten hoe lang de fiets er al stond en wie hem daar heeft neergezet. Bij de politie zijn naar aanleiding van die uitzending vijf nieuwe tips binnengekomen, zegt Goijert.

Lees hier meer over Esmee

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.