Appartementengebouw met horeca op plek voormalig hotel Riche aan Katwijkse boulevard: ’Heel goed dat hier weer iets moois gaat verrijzen’

De sloop van het oude hotel Riche in januari 2013.© Archieffoto

Hielke Biemond
Katwijk

Op de lege plek van voormalig hotel Riche aan de Katwijkse Boulevard komt een gebouw met zeven appartementen, horecazaken op de begane grond en een kleine parkeergarage met toegang vanaf de Voorstraat.

De gemeente Katwijk heeft besloten om het perceel te verkopen aan de Noordwijkse projectontwikkelaar Sedos. Van de twee partijen die zich inschreven voor de openbare verkoopprocedure, kwam die in de ogen van het gemeentebestuur met het beste plan.

,,Het is goed dat er op deze prominente plek weer wat moois gaat verrijzen’’, verklaart wethouder Adger van Helden van financiën. ,,Sedos wil iets bouwen dat valt binnen de gestelde kaders en goed past bij de huidige bebouwing van onze unieke Boulevard. Naast de appartementen sprak hun plan voor de horeca ons ook erg aan. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen daar mogelijk een plek vinden om te werken. Twee heel verschillende, maar beide belangrijke onderwerpen voor dit college, waar hard aan gewerkt is de afgelopen periode.”

Negen jaar na de sloop van voormalig hotel Riche wil de wethouder de kale plek aan de Boulevard nu zo snel mogelijk opvullen. In de koopovereenkomst met de projectontwikkelaar, die hij deze week afsluit, neemt hij nog niet nader toegelichte afspraken op over de termijn waarbinnen de nieuwbouw moet beginnen. Voordat het zover is, moet Sedos eerst een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. Zolang die nog niet is verleend, mag het tijdelijke Natuurcentrum op deze prominente plek blijven staan.

Het gemeentebestuur kocht het oude hotel negen jaar geledden Riche voor 3,6 miljoen euro. Dat was in de eerste plaats bedoeld om het te kunnen slopen en Katwijk aan Zee zo te verlossen van een schandvlek. Nadat de laatste eigenaar, Maison Zen uit Haarlem, plannen voor hogere nieuwbouw opgaf, viel het na korte verhuurperiodes aan horecazaken ten prooi aan vandalisme en verval. Het eens zo fiere hotel uit de wederopbouwperiode eindigde zo als een dichtgetimmerd kraakpand dat Katwijkers pijn deed aan de ogen.

Lees ook: Katwijk zet grond van voormalig hotel Riche aan Boulevard te koop: ’Ik ben heel benieuwd naar de plannen die ingediend gaan worden’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.