Vrouw die man met fakkel bij woning Kaag filmde langer in cel

ANP Producties | Bron: ANP
Amsterdam

De 44-jarige vrouw die maandag in Amsterdam is aangehouden voor de bedreiging van D66-leider Sigrid Kaag, blijft langer in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Den Haag donderdag gemeld. Haar voorarrest is met twee weken verlengd.

Deze vrouw filmde en livestreamde de 29-jarige man die vorige week woensdag met een brandende fakkel voor het huis van de politica stond. De man zit nog vast en verschijnt op 19 januari voor de politierechter in Den Haag.

De vrouw, zonder vaste woon- of verblijfplaats, ging op 5 januari samen met de eerder aangehouden man en enkele andere mensen naar de woning van de D66-partijleider in Den Haag. Volgens de politie verstoorden zij daar de openbare orde. De 29-jarige man schreeuwde complotleuzen en belde aan bij Kaag. Dit alles was live te volgen op sociale media.

De vrouw filmde ook in de woning van Kaag, aldus de politie, die sprak van een "intimiderende en bedreigende situatie". Kaag zelf noemde het "bedreigend en angstig" voor haar gezin.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.