Tegenvaller hoeft zwembad de Kleine Oase in Leimuiden niet de das om te doen dankzij bijdrage gemeente

Beeld uit november 2021: vrijwilligers van de Kleine Oase doen wat ze kunnen aan de overloopgoot van het ondiepe bassin.© foto de Kleine Oase

Paul van der Kooij
Leimuiden

Grote opluchting bij de mensen achter zwembad de Kleine Oase in Leimuiden. Nu B en W een dikke 20.000 euro opzij willen leggen, moet het door vrijwilligers gerunde buitenbad er voor het nieuwe seizoen weer goed bij kunnen liggen.

Toen die het bad in 1995 in handen kregen, werd afgesproken dat de vrijwilligers ook het onderhoud op hun schouders zouden nemen. Na het afgelopen seizoen, dat in september sloot, liep de onderhoudsploeg echter tegen onvoorziene uitgaven aan. Melden B en W van Kaag en Braassem in een uitleg van hun besluit om bij te springen. Het ging daarbij om een lekkage in het leidingsysteem en ’problemen’ met betonrot in de wand van het ondiepe bassin en de overloopgoot van dat bad.

Probleem bij die goot, die ’gebruikt’ water richting schoonmaakfilters moet leiden, was dat het bad hier betegeld is. En omdat de ondergrond niet overal even glad is, lieten tegels los. Om het hygiënischer en veiliger te krijgen en terugkerend onderhoud te voorkomen, komt er een aluminium goot.

Het aanbrengen daarvan, door professionals, is door vrijwilligers voorbereid. Zo hebben zij tegels los gehakt en gezorgd dat de voorgevormde goot zó geplaatst kan worden. Is de goot eenmaal geplaatst in het bad, dat in diepte varieert van 40 centimeter tot 1 meter 20, dan werken zij het af. ,,Alles wat we kunnen, doen we’’, legt Susan Boogert uit. Door die samenwerking worden de extra kosten voor de gemeente gedrukt. Het hele project kost haar daardoor geen 35.000 maar 20.000 euro. ,,En als alles meezit, kunnen we de baden in april weer gaan vullen en gaan we in mei gewoon weer open’’, meldt Boogert.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.