Naomi Kattenberg (23) werkt in de zorg: ’Leuk als patiënten vooruitgaan’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Pim Bakx

Naomi Katenberg (23) werkt in de zorg, bij een revalidatieafdeling: „Ik vind het leuk als patiënten vooruitgaan en zien dat ze het alsnog kunnen.”

„Ik woon net in Alphen, daarvoor woonde ik in Bodegraven. Ik zat hier op de middelbare school en Bodegraven vond ik toch klein, Alphen is wat groter en wat leuker. Dus toen ben ik met mijn beste vriendinnetje gaan zoeken en zijn we hier beland.”

„Het vriendinnetje waar ik mee woon staat voor de klas. Ik ken haar al vanaf ons vierde, dus dat is al heel lang. Daarom dachten we ook: we kunnen vast met elkaar samenwonen. Het was ook niet echt wennen, alleen maar gezellig. We hebben eigenlijk nooit ruzie. We kennen elkaar al zo lang; we weten precies wanneer we even afstand moeten nemen. Ook omdat we allebei werken is het wel fijn.

Zelf werk en leer ik tegelijkertijd. Ik werk in de zorg bij een revalidatieafdeling en ik doe de verpleegkunde opleiding daarnaast. Ik was al afgestudeerd als verzorgende maar ik wilde toch wat meer doen, dus toen heb ik aan mijn werk gevraagd of ik dat via hen kon doen, en zo geschiedde.

Ik werk op een GRZ-afdeling. Normaal is dat vaak met ouderen, die een nieuwe knie of een heup hebben, maar we hebben deze tijd ook veel ex-covidpatiënten gehad. Ik vind het vooral leuk als mensen vooruitgaan en zien dat ze het alsnog kunnen op oudere leeftijd.

Ik wil sowieso als verpleegkundige aan de slag als ik straks klaar ben, maar ik vind elke doelgroep wel leuk. Ik heb het bij het revalidatiecentrum heel erg naar mijn zin, maar het hoeft niet per se dat te blijven. Ik heb eerder ook in de ouderen-, dementie- en gehandicaptenzorg gewerkt, dat had allemaal iets op een eigen manier. Ik zie wel waar ik uiteindelijk beland, eerst maar mijn opleiding afmaken.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.