Schouwburg gaat Leidenaren bellen op ’blue monday’

Laura Heerlien
Leiden

Onder het mom van ’tijdelijk dicht, maar altijd open voor jouw verhaal’, gaat het team van de Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal verhalen verzamelen uit de stad tijdens de lockdown. Komende maandag, op ’blue monday’, zoekt het team contact met inwoners van Leiden en de regio.

Wie graag gebeld wil worden door het team, kan naam en telefoonnummer achterlaten in het voor deze gelegenheid ingestelde ’Bel-me-wel’-register op www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. Ook een verhaal insturen, zonder gebeld te worden, kan via dit register.

Het kan gaan om verhalen die groots en meeslepend zijn, of juist klein en dicht bij huis. Verhalen om het hart te luchten, of om even bij te praten. De medewerkers bieden een luisterend oor als tegenhanger voor die neerslachtigheid die zoveel mensen voelen bij deze lockdown en wellicht helemaal op ’blue monday’.

Overigens loopt het initiatief ook na maandag gewoon door. Irene Pronk, directeur Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal: „Wij doen als podiumkunstorganisatie niets liever dan het uitwisselen en het brengen van verhalen. Nu we langer dicht moeten blijven, balen we daarvan. We missen iedereen die normaal onze Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal tot leven brengt, daarom hebben we besloten om zelf contact te zoeken met Leidenaren en met onze bezoekers.”

Of er uiteindelijk iets gedaan wordt met de opgetekende verhalen, dat weten ze nog niet. Vooralsnog gaat het vooral om het luisterend oor.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.