Uitzendingen The Voice opgeschort wegens mogelijk ongepast gedrag; bandleider Jeroen Rietbergen stapt op

ANP
Hilversum

Jeroen Rietbergen, de bandleider bij The Voice of Holland, stapt volgens BNNVARA per direct op vanwege aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen van het RTL-programma.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie Midden-Nederland bevestigt dat er aangifte is gedaan tegen een persoon die gerelateerd is aan The Voice.

De muzikant erkent volgens het programma BOOS de beschuldigingen. BOOS onderzocht de kwestie. Ook liggen er diverse aanklachten tegen andere hoofdpersonen binnen het programma, aldus BOOS.

BOOS heeft zaterdag een bekentenis en spijtbetuiging van Rietbergen, die tevens de partner van Linda de Mol is, ontvangen. „Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The Voice per direct naast zich neer te leggen. The Voice of Holland heeft laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van deze misstanden en heeft besloten tot een onafhankelijk onderzoek. In het kader daarvan wordt het programma tot nader order opgeschort.”

Geschokt

Producent ITV laat weten „geschokt” te zijn. „Onze hoogste prioriteit is het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving voor iedereen die deelneemt aan - of werkt aan - onze shows en er is bij ITV Studios sprake van een zerotolerancebeleid ten aanzien van het soort gedrag waarvan wordt gezegd dat het heeft plaatsgevonden. We hebben onmiddellijk opdracht gegeven voor een extern onderzoek naar de aantijgingen.”

Al langer gaan geruchten over ongepast gedrag achter de schermen van The Voice. BOOS kondigde al eerder aan dat het programma bezig was met het onderwerp.

Eind 2021 werd bekend dat er aangifte was gedaan tegen Marco Borsato, die lange tijd coach was bij The Voice, vanwege grensoverschrijdend gedrag.

RTL was zaterdagmiddag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.