Duitse minister waarschuwt voor zware weken door coronagolf

ANP Producties | Bron: ANP
Berlijn

De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach waarschuwt zondag voor zware weken door de huidige golf aan coronabesmettingen in het land. Volgens hem is de lage ziekenhuisbezetting momenteel "stilte voor de storm". In de krant Bild am Sonntag waarschuwt hij voor een hoog dodental door Covid-19.

"We moeten ons door de dalende ziekenhuisbezetting, zeker in de intensive cares, niet veilig wanen", aldus Lauterbach. De minister denkt dat de komende weken veel meer mensen gaan overlijden aan Covid-19 en dat er veel zorg uitgesteld moet worden doordat het drukker gaat worden in de ziekenhuizen. "Hele ziekenhuisafdelingen kunnen worden gesloten door de drukte."

Lauterbach denkt dat de verandering gaat komen doordat steeds meer ouderen ziek gaan worden van de omikronvariant van het coronavirus. Momenteel treft die volgens hem nog vooral jongeren, die vaak minder ernstig ziek worden dan ouderen.

Vaccinatiecampagne

Op 24 januari wordt in Duitsland bekeken of de huidige coronamaatregelen nog voldoen. Lauterbach zegt zondag dat hij ondanks de flinke stijging in besmettingen niet denkt aan een lockdown. De minister zegt in te willen zetten op de vaccinatiecampagne om mensen te beschermen.

In Duitsland worden steeds weer records gebroken met aantallen besmettingen. Zondag is het hoogste weekgemiddelde sinds het begin van de pandemie gemeld.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.