Dertien sportclubs richten Sporttafel Voorschoten op

Gymnastiekvereniging Slank en Kwiek, een van de deelnemers aan de Sporttafel Voorschoten.

Gymnastiekvereniging Slank en Kwiek, een van de deelnemers aan de Sporttafel Voorschoten.© Foto Hielco Kuipers

Marieta Kroft
Voorschoten

Dertien Voorschotense sportverenigingen slaan de handen ineen. Ze willen binnen de deze week door hen opgerichte Sporttafel Voorschoten samen evenementen organiseren en een spreekbuis vormen naar de gemeente toe.

Het initiatief van de sportclubs is vergelijkbaar met dat van de circa dertig culturele organisaties in Voorschoten. Zij richtten enkele jaren geleden met elkaar de Cultuurfabriek Voorschoten op.

De Sporttafel Voorschoten is al bezig met diverse acties. Zo komt er een lijsttrekkersdebat, een sport- en spel rondom Bevrijdingsdag en een sportgala. Verder willen de sport- en beweegorganisaties kennis en ervaring uitwisselen over organisatorische kwesties, coronamaatregelen en een betere benutting van de sportaccommodaties.

De volgende verenigingen hebben zich aangesloten bij de Sporttafel Voorschoten: Honk- en Softbalvereniging Adegeest, Voorschoten’97, Tennisvereniging Forescate, Gymnastiekvereniging Slank en Kwiek, Schaats Trainings Groep Voorschoten, Budocentrum Junansei, Gymnastiekvereniging Slank en Kwiek, Volleybal Gemini Kangeroes, Voorschotense Golfclub, Club de Petanque ’De Six Prêt’, Tennisvereniging Adegeest, Hockeyvereniging Forescate en onder voorbehoud Gymnastiekvereniging Avanti.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.