Makelaar Babette Venmans (21) krijgt vaak de opmerking ’Oh, lekker makkelijk’, als het over haar werk gaat | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Foto Babette Venmans

Aïcha Mouaddine

Babette Venmans (21) : „Ik werk momenteel als makelaar bij Van de Steege makelaarsgroep een makelaarskantoor in Amsterdam, waar ik dagelijks mensen blij maak met een nieuwe woning. Heel recent ben ik ook begonnen met een podcast over de huizenmarkt. Samen met een presentatrice en twee of meerdere experts vertellen wij elke aflevering van alles wat je moet weten bij het kopen van een huis.”

„Ik wist van jongs af aan al dat ik iets wilde gaan doen met verkoop. Mijn opa had vroeger een eigen herenmodezaak in Alphen, zo is verkopen er met de paplepel ingegoten. Bouwkunde vond ik ook altijd al interessant en zo kwam ik uit op de verkoop van huizen.

Ik begon eerst bij een makelaarskantoor in Alphen. Ik wilde heel graag de wijde wereld in en meer contact met mensen, helaas kreeg ik daar niet de kans voor. Ik ben toen in contact gekomen met mijn huidige werkgever en zij gaven mij die kans wel.

Op dit moment is er een oververhitte woningmarkt. Als ik aan mensen vertel dat ik werk als makelaar krijg ik vaak de opmerking: ’Oh, lekker makkelijk’. Maar zo werkt het niet. Er liggen op dit moment hele andere uitdagingen, zoals het binnenhalen van aanbod. Woningen verkopen is nu misschien niet de grootste uitdaging, maar om een woning goed te verkopen wel.

Podcast

Ik had bij mijn werk aangegeven dat ik vond dat er een podcast over de huizenmarkt moest komen. Er werd goed op gereageerd en ik kreeg de mogelijkheid om mijn idee uit te werken. Afgelopen dinsdag is de eerste aflevering van ’Podcast van een huis’ online gekomen.

Het idee voor de podcast is eigenlijk ontstaan omdat er in het werkveld heel veel vragen zijn. In de media wordt natuurlijk van alles verteld, maar eigenlijk is er nooit een expert aan het woord. Belangrijk is dat alleen de juiste informatie bij de consument terechtkomt, als consument kun je bij het kopen van een huis namelijk ook niet alles weten. In de podcast delen wij informatie van echte experts, met goede tips en tricks.

Niet alleen de informatie maar ook de kwaliteit was bij mij van belang. Ik ben in contact gekomen met Radiofabriek Hilversum en ben met hen tot een samenwerking gekomen. Ik wilde heel graag een onafhankelijke presentatrice om vanuit de consument de vragen te stellen, dit werd Martine Hauwert. Ikzelf heb de rol als sidekick om de kritische vragen vanuit het werkveld te stellen. Qua experts hebben wij er altijd twee of meer aan tafel, zo komt er elke aflevering een ander specialisme aan bod.

Het doel van de podcast is om een onafhankelijke podcast te zijn. Het maakt niet uit waar je woont, je hebt altijd wat aan onze tips. Via alle bekende podcast kanalen is het te beluisteren. ’’

Ben of ken jij een Alphenaar die hier ook een plekje verdient? Schroom dan niet om contact op te nemen via dit mailadres: a.mouaddine@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.