Keepersproblemen bij Nederlands handbalteam nemen toe: ook Bart Ravensbergen in isolatie

Bart Ravensbergen.© Foto ANP

Van onze verslaggever
Boedapest

De problemen voor de Nederlandse handballers nemen toe in de tweede groepsfase van het EK in Hongarije. Vooral in het doel zijn er grote problemen.

Nadat eerder deze week tweede keeper Dennis Schellekens positief testte op het coronavirus en in isolatie moest, heeft vrijdagochtend ook de eerste doelman Bart Ravensbergen een positief testresultaat te zien gekregen. Ook de man uit Voorschoten, die donderdagavond nog op doel stond tegen olympisch kampioen Frankrijk, is nu uit de roulatie.

Bondscoach Erlingur Richardsson heeft René de Knegt opgeroepen, die vliegt vrijdagmiddag naar Boedapest. Bij aankomst moet de doelman van Aalsmeer nog een negatieve PCR-test afleggen, voordat hij zich bij de ploeg kan voegen.

Doordat Schellekens een dag eerder positief testte, zat keeperstrainer Gerrie Eijlers tegen Frankrijk bij de wedstrijdselectie. Op de gestopte Volendammer (41) zal vermoedelijk ook in het volgende duel tegen Montenegro (zaterdag) een beroep moeten worden gedaan. Na die wedstrijd speelt Oranje nog tegen Denemarken (maandag) en Kroatië (woensdag).

Op dit moment zitten Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters en dus de keepers Schellekens en Ravensbergen in isolatie.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.