Debuterend DIOK-coach Max Machado geniet van energie en enthousiasme van zijn spelers

Ross Bennie-Coulson houdt namens DIOK Quermy Warmerdam van scoren af.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Marcel Tabbers
Haarlem

Het debuut van Max Machado als coach van de rugbyers van DIOK leverde een prima overwinning op. RFC Haarlem werd in eigen huis met 9-20 verslagen. De Argentijn was helder in zijn analyse: ,,We kregen te veel penalty’s tegen, maar de line-outs gingen goed.’’

Op het moment dat DIOK de score opende (0-3) door een penalty van Pierre Mounal, had RFC Haarlem er al twee gemist. De Leidenaren kenden een stroeve start tegen de medekoploper in de ereklasse. Toch wisten ze zich te herpakken. Na de eerste try van Daan van der Avoird (3-8) scoorden de gastheren weliswaar uit een penalty, maar binnen twee minuten was de tweede try (6-13) van Wolf van Dijk een feit. Net voor het rustsignaal werd door de thuisclub de derde penalty tussen de palen geschoten (9-13).

Halverwege de tweede helft was het Ross Bennie-Coulson die de marge vergrootte naar 9-18. Mounal converteerde de try van zijn captain. De 9-20 bleek uiteindelijk de eindstand, maar de thuisclub gaf zich zeker nog niet zomaar gewonnen. De Leidse verdediging bleek defensief echter een onneembare vesting.

Flanker Sam van Berkel was blij dat er in de tweede helft meer structuur in het spel kwam. Over zijn coach was de speler, die vorig seizoen nog bij RC Breda speelde in de eerste klasse, enthousiast. ,,Max is lekker fanatiek. Hij wil bijvoorbeeld dat we een half uur eerder op de training komen. Dan kunnen we iets voor ons zelf doen voor we als groep beginnen.’’ Over het verschil met vorig seizoen is de 19-jarige speler, die meerdere keren per week op en neer rijdt van Brabant naar Leiden, duidelijk. ,,Het is veel intensiever dan in Breda. Maar dat wist ik van tevoren.’’

Energie

Van Berkel is een van de jonge spelers waar Machado trots op is. Net als op zijn verdediging. ,,Vergeet niet dat RFC Haarlem geen enkele try heeft gescoord. In combinatie met de aanval die hun verantwoording pakt. Ik heb genoten van die inzet van die jongens. Er zijn nog heel veel wedstrijden te spelen, maar de energie en het enthousiasme dat ik vandaag heb gezien geeft mij een ontzettend goed gevoel’’, aldus de coach die begin januari in Nederland arriveerde.

Een door blessures geplaagd The Bassets was op het eigen veld in Sassenheim kansloos tegen Hilversum: 5-73.

Marcel Tabbers

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.