Seizoen lijkt voorbij voor Noordwijkse basketbalster Tanya Bröring die met knieblessure uitvalt bij Landslake Lions

Tanya Bröring in actie voor het Nederlands team in 2018.

Tanya Bröring in actie voor het Nederlands team in 2018.© Archieffoto

Ruud Ramler
Landsmeer

Tanya Bröring, basketbalster bij Landslake Lions, raakte zaterdagavond zwaar geblesseerd in de wedstrijd tegen Den Helder Suns. De Noordwijkse ging, met nog een halve minuut in het derde kwart te gaan, kermend van de pijn onderuit.

Domme pech zo leek het, maar de gevolgen waren groot. Voor Tanya Bröring zelf die enige tijd, omringd door ploeggenotes, op de vloer bleef liggen voor ze in de sterke armen van haar coach Marlous Nieuwveen naar de kant werd gedragen. De daadwerkelijke diagnose van de vernieling in een knie zal in het ziekenhuis gesteld moeten worden, maar Nieuwveen ging er zaterdagavond meteen vanuit dat haar aanvoerder in ieder geval de rest van het seizoen is uitgeschakeld. ,,Het zag er niet goed uit. Ik was er ontdaan van.’’

Bröring is in haar ploeg veel meer dan alleen een routinier. Ze is zowel een pitbull voor de tegenstander als moeder overste in eigen gelederen. Een verlengstuk ook voor de staf die altijd op haar bijdrage kan vertrouwen. De vloer is van Bröring die het liefst helemaal niet gaat zitten.

,,Soms probeer ik wel momentjes te vinden om haar toch even rust te geven’’, zegt Nieuwveen. ,,Maar ze is altijd goed voor zeker vijfendertig van de veertig minuten.’’ Ook zaterdagavond had de aanjager nog niet gezeten toen ze omviel. ,,Dat staat los van elkaar’’, weet de coach die toevallig net aflossing klaar had zitten voor de slotfase van de derde tien minuten.

karakteristiek

ClubClubxx-xx

Wedstrijdkarakteristieken

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.