Reanne van Kleef is de nieuwe Leidse topsportcoördinator

Reanne van Kleef in haar Lugdunum-outfit.

Reanne van Kleef in haar Lugdunum-outfit.© Archieffoto Hielco Kuipers

Binnert Glastra
Leiden

Reanne van Kleef is de nieuwe Leidse topsportcoördinator.

Dat heeft de Stichting Topsport Leiden op haar website bekendgemaakt.

Van Kleef is een bekend gezicht in de Leidse sport- en mediawereld. Zo is zij mede-eigenaar van het videoproductiebedrijf Kleef & Koop en werkte zij freelance voor de sportredactie van het Leidsch Dagblad. Zij werkt eveneens voor de Leidse omroep Sleutelstad, waar zij enkele jaren geleden aan de basis stond van de oprichting van een sportredactie.

Van Kleef is de derde sportcoördinator van Leiden. Tjeerd Scheffer was in 2010 de eerste speciaal aangestelde functionaris die op zoek moest naar geld voor de Leidse topsport, ondersteuning voor topsporters en het samenbrengen en versterken van sportverenigingen in de stad. Scheffer hield er vorig jaar mee op en werd vervangen door Pieter Verhoogt, maar diens contract werd niet verlengd.

Van Kleef is zelf voetbalster bij Lugdunum en karateka. Ze is bij Lugdunum bestuurslid en blijft dat ook. ,,Dat kan prima, want dat is een gezellige breedtesportvereniging.’’ Ook veel andere bezigheden blijft zij doen naast haar nieuwe baan. ,,Misschien hier en daar wat minder. Maar ik had vlak voordat dit ging spelen toevallig al wat ruimte gemaakt voor nieuwe dingen. Dit kwam precies op het goede moment.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.