VVD Lisse draagt Riet Austie aan als wethouderskandidaat

Riet Austie.

Riet Austie.© Publiciteitsfoto

Ed Olivier
Lisse

De Lissese VVD draagt na de gemeenteraadsverkiezingen in maart een kandidaat van buiten de raadsfractie aan voor een wethoudersfunctie in het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Riet Austie (61) woont sinds 20 jaar in Lisse en werkt op dit moment als onderwijsmanager bij het Zadkine College in Rotterdam.

De VVD-fractie heeft na het vertrek van Bas Brekelmans naar Noordwijk en de tijdelijke opvolging door Cia Kroon, nu burgemeester van Losser, sinds 2014 geen post meer in het college van B en W gehad. Met drie zetels is de liberale partij nu de vierde partij in Lisse. De afgelopen jaren hebben D66 en Nieuw Lisse de VVD ingehaald, maar in 2010 vormde deze partij met vijf zetels nog de grootste fractie in de Lissese gemeenteraad.

Riet Austie onderscheidt zich volgens VVD-fractievoorzitter Wim Slootbeek door haar no-nonsense aanpak en haar vermogen om gestelde doelen ook daadwerkelijk te realiseren. Daar is de match tussen kandidaat en partij ook op gebaseerd, want de Lissese VVD staat voor slagvaardigheid en daadkracht, aldus een persbericht. De wethouderskandidaat wil zich inzetten om haar kennis en ervaring te benutten in het soms stroperige klimaat van de politiek.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.