Opnieuw streep door hardloopevenement 20 van Alphen: ’We kregen het niet rond’

© Archieffoto

Tom Mentink
Alphen aan den Rijn

De 20 van Alphen gaat voor het tweede jaar op rij niet door. De organisatie ziet het niet zitten om op zondag 13 maart het jaarlijkse hardloopevenement te organiseren, omdat de situatie rondom de coronapandemie nog niet duidelijk is.

,,Een zware beslissing’’, zegt Ronald Verkade, voorzitter van de 20 van Alphen. ,,Als we de 20 van Alphen door zouden laten gaan, wilden we een editie neerzetten waar we niet voorbij gingen aan ons doel: een hardloopevenement organiseren waarbij hardloopplezier en beleving voorop staan voor deelnemers en toeschouwers.’’

Verantwoordelijkheid

De organisatie heeft op allerlei manieren onderzocht om de editie van 2022 tóch door te kunnen laten gaan.

,,We kregen het alleen niet rond”, zegt Verkade. ,,Het is nog niet duidelijk of de situatie rondom de coronapandemie over zes weken het toelaat om het evenement met deze insteek te organiseren. Op zo’n moment moet je dan ook je verantwoordelijkheid nemen en het evenement pas weer plaats laten vinden als het ook echt kan zonder dat je concessies moet doen aan veiligheid, sfeer en het programma.”

De volgende 20 van Alphen staat gepland voor 12 maart 2023. De organisatie wil het evenement voor de komende jaren doorontwikkelen. ,,Voor de volgende edities staan verschillende vernieuwingen op het programma’’, aldus Verkade, die oproept 13 maart 2022 niet uit de agenda te schrappen. ,,We hebben op deze dag nog wel iets in petto.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.