Max (21) deed mee aan het NK tafeltennis ’Toen ik op jonge leeftijd mijn sporttrainer versloeg, wist ik dat ik talent had’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Foto Max

Aïcha Mouaddine

Max (21) : „In het dagelijks leven ben ik veel bezig met school en sport. Ik heb veel verschillende sporten uitgeprobeerd en uiteindelijk gekozen om beter te worden in tafeltennis. Dit heeft zo goed uitgepakt dat ik op mijn twaalfde meedeed aan het Nederlands kampioenschap tafeltennis. ”

„Mijn ouders werkten vroeger veel en hebben er daarom voor gekozen om mij naar de Sport BSO te laten gaan. Je kon hier allerlei sporten uitproberen en was vrij om de sport te kiezen die je graag deed. Ik speelde veel tafeltennis tegen de sporttrainer. Toen ik hem op een gegeven moment begon te verslaan, wist ik dat ik er talent voor had.

Het NK tafeltennis vond ik best wel spannend. Op de weg ernaartoe had ik wel even een besef moment van ’oh, ik ga nu echt naar een NK’. Tijdens het spelen zelf heb ik daar niet veel over nagedacht, toen was ik met mijn hoofd bij het spel.

Door persoonlijke problemen ben ik na een tijdje gestopt met tafeltennis. Tot op de dag van vandaag heb ik het sindsdien niet meer gespeeld. Na drie jaar gestopt te zijn, kom je nooit meer terug op het niveau waar je was. Ik had het eigenlijk al een beetje voor mezelf opgegeven. Ik ben op een laag niveau voetbal gaan spelen, wat ik nu nog steeds doe.

Derde helft

Op laag en hoog niveau sporten is heel anders. Als je op een laag niveau een foutje maakt is dat niet erg, terwijl je op hoog niveau altijd alert zou moeten zijn. Er kijkt altijd iemand met je mee die je op je fouten wijst. Een keer je dag niet hebben zit er niet in. Iedereen wil ook altijd de beste zijn, dat is soms wel lastig. De gezelligheid van op laag niveau sporten trekt me heel erg aan, vooral de derde helft bij voetbal.

In de toekomst zou ik niet meer terug willen gaan naar tafeltennis. Ik heb het erg naar mijn zin in mijn voetbalteam. Ik zou wel nog een keertje willen kijken, maar niet om de sport zelf uit te oefenen. Voetbal is zeker voor de leeftijd die ik nu heb een stuk leuker.

De leukste plek in Alphen is daarom voor mij voetbalclub AVV Alphen. Ik ga altijd met plezier naar de trainingen.’’

Ben of ken jij een Alphenaar die hier ook een plekje verdient? Schroom dan niet om contact op te nemen via dit mailadres: a.mouaddine@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.