Organisatie feestjaar Adventskerk haalt opgelucht adem: de opening met lichtshow kan doorgaan

© Foto Vrienden van de Adventskerk

Tom Mentink
Alphen aan den Rijn

De officiële start van het jubileum van de honderdjarige Adventskerk komt niet in gevaar. Onder voorwaarden kan de geplande lichtshow in de buitenlucht definitief doorgaan op donderdag 10 februari tot en met zaterdag 12 februari.

De organisatie was ten tijde van de coronalockdown even bang dat het evenement in het water zou vallen, maar door de versoepelingen in de afgelopen weken is het toch mogelijk om het te organiseren.

Tijdens het openingsweekeinde van het feestjaar staat tussen 19.00 uur en 22.00 uur een piano voor de ingang van de kerk. De lichtshow werkt alleen als iemand de vleugel bespeelt. Iedere noot creëert een lichtpuls of visueel element dat de aard van die toon vertegenwoordigt. Het licht wordt vervolgens geprojecteerd op de voorzijde van de kerk. ,,Al veertig pianisten hebben zich aangemeld om de piano te komen bespelen’’, laat Jan de Kruijf, bestuurslid van de jubileumcommissie, weten op de website van de stichting.

Coronatoegangsbewijs

Het gebied voor de deur van de Adventskerk wordt afgezet met dranghekken. Daar zal op het verplichte coronatoegangsbewijs worden gecontroleerd. Bezoekers kunnen binnen de afzetting plaatsnemen op een vaste zitplaats. Het dragen van een mondkapje is verplicht en mag pas af als er een zitplek is ingenomen. ,,Ondanks we het evenement met de handrem erop moeten organiseren, vinden we het belangrijk het veilig voor alle bezoekers en deelnemers te doen’’, zegt De Kruijf.

Op vrijdag- en zaterdagavond is het schema al volledig volgeboekt met pianisten. Op donderdag zijn er nog enkele plekken vrij, zo laat de organisatie weten. Alle aangemelde pianisten krijgen ieder tien minuten speeltijd.

Opening

Burgemeester Liesbeth Spies en kinderburgemeester Safae Ahannay zullen de lichtshow officieel openen op donderdag 10 februari. ,,Muziek verbindt en maakt mensen blij. Dat kunnen we zeer goed gebruiken in deze tijd. Fijn dat we dit nu definitief kunnen organiseren’’, aldus De Kruijf.

Lees ook: ’Adventskerk viert dit jaar honderdjarig bestaan: ’Niet alleen een feest voor de kerkgemeenschap’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.