Chloë Houtman (21) werkt nu bijna zes jaar in de horeca: ’Dat de horeca telkens verplicht moet sluiten vind ik vreselijk’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Foto Chloë Houtman

Aïcha Mouaddine

Chloë Houtman (21): „Ik werk al sinds mijn zestiende in de horeca. De laatste paar jaar werk ik bij restaurant De Beren in het centrum van Alphen. Door de coronamaatregelen sluit de horeca eens in de zoveel tijd en zit ik zonder baan.”

„Ik zit in mijn tweede jaar van de opleiding Social Work op de Hogeschool Leiden. Naast mijn baantje bij De Beren werk ik af en toe ook nog voor het ziekenhuis waar ik testen vervoer.

Naast een fulltime studie is een bijbaan vinden niet altijd zo gemakkelijk. In de horeca heb je avonduren die goed aansluiten op mijn schoolrooster. Ook kan ik hier veel uren maken als ik een keer wat meer vrije tijd heb, ideaal dus. Het mooie aan het werk is dat jij degene bent die moet zorgen dat de gasten een leuke avond hebben. Natuurlijk is het af en toe ook wel stressvol, vooral in de drukke weekendavonden.

Dat de horeca telkens verplicht moet sluiten vind ik vreselijk. Ik heb hele periodes gehad waarin ik geen inkomen had. Ik heb het geluk nu een andere baan te hebben, maar helaas is dit maar voor drie uurtjes per week. Het restaurant waar ik werk doet ook aan bezorgen, maar daar heb ik het echt niet naar mijn zin. Bezorgen is niks voor mij.

Ik vind het lastig om te zeggen of ik een tegemoetkoming zou moeten krijgen of niet. Aan de ene kant vind ik dat als er gezorgd wordt dat ik niet kan werken, er wel een tegemoetkoming voor moet zijn. Maar aan de andere kant is dat ook weer niet realistisch. Het is niet mogelijk om iedereen uit te betalen als niemand werkt.

Na het behalen van mijn hbo-diploma wil ik stoppen met de horeca. Ik loop momenteel stage bij een psychiatrie. Ik vind het hier leuk, maar werk niet direct met de mensen hier. Ik zou in de toekomst dichter bij mensen met een psychische aandoening willen werken.

Favoriete plek in Alphen

Mijn favoriete plek in Alphen is ’Maggie Blue’. Ze hebben hier goede muziek, leuke mensen en lekkere drankjes. Voor dineren vind ik ’Is Morus’ het lekkerste. De sfeer daar is heel goed, het personeel is erg vriendelijk en het eten is heerlijk. Het eten is er ook betaalbaar en het is toegankelijk voor grote groepen.”

Ben of ken jij een Alphenaar die hier ook een plekje verdient? Schroom dan niet om contact op te nemen via dit mailadres: a.mouaddine@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.