Storm Corrie leidt in de Leidse regio nog niet tot grote problemen, vooral meldingen van weggewaaide dakpannen, zonnepanelen, problemen op de weg en een enkele omgewaaide boom

Tussen Woubrugge en Rijnsaterwoude stond een aanhanger van een vrachtwagen op kantelen.© Toon van der Poel

© Foto Toon van der Poel

© Foto Toon van der Poel

1 / 8
Annalaura Molducci
Leiden

Storm Corrie trekt sinds maandagmorgen over de Leidse regio, maar veroorzaakt vooralsnog geen grote problemen. De meeste meldingen gaan over weggewaaide dakpannen, zonnepanelen en omgewaaide bomen in de Duin- en Bollenstreek, zegt een woordvoerster van de Veiligheids Regio Hollands Midden (VRHM).

De storm heeft code geel gekregen en veroorzaakt vooral aan de kust problemen, zegt de woordvoerster. ,,Maar het zijn allemaal geen spoedeisende meldingen. Dus het valt nog mee.’’ VRHM heeft op twitter een flyer gezet wanneer welk nummer moet worden gebeld om stormschade te melden. Vooralsnog zijn er zo’n twintig meldingen binnengekomen, zegt ze.

,,Over het algemeen houden de melders zich aan onze oproep om niet voor alles 112 te bellen.”

De brandweer moest in Noordwijk in actie komen om bevestigingsmateriaal van een dak van een flatgebouw aan de Clusiusweg te halen. De brandweer zette daarvoor een hoogwerker in.

Tussen Woubrugge en Rijnsaterwoude kantelde de aanhanger van een vrachtwagen door de harde wind. De N207 is tijdelijk afgesloten. De hulpdiensten waarschuwden vanmorgen vroeg al om niet de weg op te gaan als het niet strikt noodzakelijk was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij de Plantage in Leiden verloor een boom een dikke tak. De tak viel over het fietspad, waar een fietser met de schrik vrij kwam. De tak kwam net niet op zijn hoofd.

© Toon van der Poel

Ook op de Vlietweg waaide een tak van een boom. Omwonenden begonnen de boel zelf al met een zaag op te ruimen, maar de accu raakte leeg. De brandweer heeft de klus afgemaakt.

© Toon van der Poel

Ook was de brandweer bezig met loshangende geveldelen, zoals bij onderstaande woning aan de Plantage in Leiden.

© Foto Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.