Corrie zorgt in Alphen voor blikschade, kapotte zonnepanelen en op hol geslagen vuilcontainers, maar niemand raakte gewond

Een gebutste bus in de Toussaintstraat, na een omgevallen boom.© Foto Toon van der Poel

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Er is maandag niemand in Alphen aan den Rijn ernstig gewond geraakt door de storm Corrie die over het land raasde. Dat meldt de politie.

Desondanks hebben de stevige windvlagen de nodige ravage aangericht in Alphen. Aan de Toussaintstraat raakte een bestelbus zwaar beschadigd door een omgevallen boom, en in de Jan van Henegouwenstraat waaiden zonnepanelen van het dak, die door de brandweer zijn opgeruimd.

(Tekst gaat door onder de foto)

Brandweerlieden in de weer met ’rondgedwarrelde’ zonnepanelen aan de Jan van Henegouwenstraat.© Foto Toon van der Poel

Ook de midgetgolfbaan bij de Zegerplas liep maandag averij op door een omgevallen boom, en in de Weidebloemenbuurt werden straten geblokkeerd door vuilcontainers die de straat op gewaaid waren. Bij de Eikenlaan moest de brandweer een omgevallen metalen paal recht zetten.

De politie laat weten maandagochtend druk in de weer te zijn geweest met al het rondslingerende groen en de ’ronddwarrelende zonnepanelen’. „Het moge duidelijk zijn dat de storm Corrie het werkaanbod van de maandagochtend verder heeft bepaald.” Dat leidde desondanks niet tot gewonden. „Gelukkig hebben zich tot half vier in ons gebied geen persoonlijke ongelukken voorgedaan”, aldus een woordvoerder.

De brandweer in de weer met een omgevallen paal.© Foto Toon van der Poel

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.