Politie stuurt sms naar contacten in telefoon overleden Esmee

© Foto Hielco Kuipers

Annalaura Molducci
Leiden

De politie heeft maandag een sms naar alle contacten in de telefoon van de in december overleden 14-jarige Esmee Kortekaas gestuurd. In het sms-bericht wordt gevraagd wie na donderdag 30 december 2021 rond 15.30 uur via de telefoon of sociale media berichten naar Esmee verstuurde of die van haar heeft ontvangen. De politie hoopt met de sms-bom meer informatie te krijgen over wat er precies is gebeurd tussen die donderdagmiddag 30 december en de volgende ochtend, toen het lichaam van Esmee werd gevonden.

Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk werd donderdagavond 30 december als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. Een 32-jarige Leidenaar is aangehouden op verdenking van moord of doodslag en ontucht. Het gaat om een bekende van Esmee, zegt het openbaar ministerie. De twee hadden al een jaar seksueel contact.

Na een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht, begin januari, kwamen bij de politie 130 tips binnen over Esmee. Na de uitzending werd haar fiets gevonden in de Van Riebeeckhof in Leiden. De fiets heeft vermoedelijk ook enige tijd bij een tuincomplex gestaan. Wie hem daar heeft neergezet, is niet bekend. De politie heeft daar onderzoek naar gedaan. Ook is er op 12 januari in de Nieuwe Rijn naar bewijsmateriaal gezocht.

Geen dood spoor

Dat nu alle contacten van Esmee ruim een maand na het misdrijf worden benaderd, betekent volgens politiewoordvoerder Dick Goijert niet dat het onderzoek op dood spoor zit. ,,We proberen ons onderzoek zo voortvarend mogelijk te doen en daarom vragen we nu naar informatie via een sms-bombardement. We hebben ons eerst gericht op het verhoor, toen hebben we ingezet op de fiets van Esmee, onderzoek naar bewijs in het water, in de woning van de verdachte en nu zijn we bij haar kennissenkring aangekomen. We kunnen ook niet alles tegelijk doen. We proberen zo gestructureerd mogelijk te werken”, zegt hij.

De politie hoopt op tips die een licht kunnen werpen op waar Esmee is geweest en met wie ze voor het laatst contact heeft gehad.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.