Dos Bailadores vindt onderdak bij dansschool DC Dance in Leiderdorp

Monique Struch.

Theo de With
Leiderdorp

Dos Bailadores, de dansschool voor Latin dance in de regio, heeft onderdak gevonden bij DC Dance in Leiderdorp.

Dos Bailadores profileert zich als de grootste Latin dansschool van Leiden en omgeving en bestaat al sinds 1992. De dansschool moest in 2019 uit haar onderkomen aan de Perzikweg in Leiden, omdat daar woningen worden gebouwd.

De dansers vonden toen onderdak bij het Leids Danscentrum aan de Lammenschansweg in Leiden. Ook hier moeten deze dansscholen nu wijken voor woningbouw.

Nu is het eigenaar Dion Hoppenbrouwer van DC Dance, die de helpende hand toesteekt. Door de komst van Dos Bailadores heeft Leiderdorp aan de Rietschans nu twee dansscholen onder één dak. Ze zeggen elkaar aan te vullen. DC Dance geeft les aan kinderen en volwassenen en richt zich vooral op solodans en ballet van klassiek tot modern, maar ook op afro, dancehall, disco en hiphop. Dos Bailadores geeft ook solodansen zoals buikdansen en axé, maar vooral exotische partnerdansen zoals salsa, bachata, zouk en kizomba.

Leden van DC Dance kunnen met korting lessen volgen bij Dos Bailadores. En de leden van Dos Bailadores kunnen met korting dansen bij DC Dance. Tot en met 12 februari zijn er open weken bij de dansschool.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.