Leids Bubbledeck eist ook in hoger beroep 10 miljoen schadevergoeding om ingestorte garage Eindhoven Airport

De parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport stortte in 2017 in.© Archieffoto ANP/Rob Engelaar

Leiden

Het bedrijf Bubbledeck eist in hoger beroep opnieuw 10 miljoen euro schadevergoeding van bouwbedrijf BAM,de bouwer van de in 2017 ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. Dat meldt vakblad Cobouw.

Directeur Rob Plug van de Leidse betonvloerenleverancier Bubbledeck heeft altijd volgehouden dat zijn bedrijf - dat ter ziele ging aan de kwestie - ten onrechte de zwartepiet is toegespeeld. Het bezwijken van de constructie bleek uit verschillende onderzoeken te zijn ontstaan bij een naad tussen vloerdelen, maar volgens Bubbledeck had BAM de instorting kunnen voorkomen.

Plug claimde 10 miljoen schadevergoeding, maar verloor die zaak medio vorig jaar. De rechter vond niet dat BAM onzorgvuldig gehandeld had en dus niet verantwoordelijk gehouden kon worden voor de gevolgen van de zaak op Bubbledeck. Ook met zijn eis om tekst in een van de onderzoeksrapporten en een persbericht van BAM te rectificeren, ving Plug bot in de rechtbank.

In hoger beroep houdt Plug vast aan zijn claim. Hij ziet zich gesterkt in zijn zaak door de uitspraak in een klacht tegen hoogleraar Simon Wijte van de TU Eindhoven en directeur van adviesbureau Hageman, die voor BAM het onderzoek naar de instorting uitvoerde. De commissie wetenschappelijke integriteit van de TU verklaarde de klacht niet-ontvankelijk omdat het niet om wetenschappelijk onderzoek ging. Het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit waar Plug zich vervolgens meldde, bekrachtigde die uitspraak onlangs. Voor Plug bewijst dat zijn punt dat het onderzoek naar de instorting niet aan wetenschappelijke maatstaven voldeed, maar vooringenomen was ten gunste van opdrachtgever BAM.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.