Technolab Leiden houdt ook deze voorjaarsvakantie schooljeugd van de straat

Wie wat wil maken, kan dat ook bij Technolab Leiden.© archieffoto Technolab Leiden

Archiefopname van een Technolab-workshop Ontwerp je attractie.© foto Technolab Leiden

1 / 2
Paul van der Kooij
Leiden

Van robotraces tot een speurtocht op social media en van het bouwen van een eigen gadget tot het meewerken aan een groenere wereld. Net als in de zomervakantie is er komende voorjaarsvakantie voor leerlingen van basisscholen en middelbaar onderwijs weer van alles te doen, te leren en te ontdekken bij Technolab aan het Bètaplein 28 in Leiden.

Ze kunnen daarbij kiezen voor een of meerdere workshops of een projectweek. De projectweek ’Maakmania’, van 1 tot en met 4 maart, staat in het teken van Onderzoeken & Ontwerpen en dit betekent vier dagen creatief aan de slag gaan met onder andere houtbewerken.

De workshops hebben thema’s als Groen Doen, ToekomstTaal en Onderzoeken & Ontwerpen. Met Groen Doen leren deelnemers hoe ze met wind, licht of beweging lampen kan laten branden, water schoon kunnen maken en met spullen uit de natuur kunnen verven.

Bij ToekomstTaal bouwt een deelnemer een prototype van een zelfverzonnen gadget, leert hij of zij de beginselen van programmeren of gaat hij of zij aan de slag met social media. Tijdens de workshops van Onderzoeken & Ontwerpen leert een deelnemer alles over de elementen water, lucht, vuur en aarde of kruipt-ie in de huid van een detective om vingerafdrukken en ander materiaal te onderzoeken.

Kon de geplande week in de kerstvakantie niet doorgaan door de lockdown, nu letten begeleiders er goed op dat deelnemers 1,5 afstand houden en mondkapjes opdoen wanneer ze van hun plaats komen.

Meer informatie en aanmelden: technolableiden.nl/vakantielab.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.