Hortus botanicus neemt planten onder de loep tijdens het Europese wetenschapsjaar

Voorjaar in Hortus botanicus.© Archieffoto Hielco Kuipers

Bobby van Iperen
Leiden

De Hortus botanicus in Leiden begint vanaf zaterdag 23 april met de programmering rondom het Europese wetenschapsjaar Leiden European City of Science 2022.

Onder de titel ’Planten onder de loep’ biedt de hortus onder meer wandelkaarten aan, waarbij de bezoeker al wandelend meer over een zelfgekozen onderwerp te weten kan komen, zoals vleesetende planten of de zogenoemde kroonjuwelen in het voorjaar. Ook zijn er in de tuin toepasselijke en korte feitjes te vinden die via een QR-code naar meer informatie leiden. Voor kinderen zijn er speurtochten georganiseerd.

De Hortus heeft elf onderwerpen uitgekozen waarin planten een rol spelen in de wetenschap, zoals licht, geschiedenis, ethiek en duurzaamheid. Vanaf februari legt de Hortus elke maand nadruk op een van deze onderwerpen.

Van 23 april tot en met 9 oktober zijn foto’s van bioloog, fotograaf en illustrator Wim de Winter te zien, die deel uitmaken van de publicatie ’Nova Flora Neerlandica’. Behalve de reguliere Hortusprogrammering is er op de woensdagavonden in juni, juli en augustus extra aandacht voor de wetenschap.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.